søndag den 27. februar 2011

IMBC

En frosting, som jeg endnu ikke har prøvet at lave, men bestemt skal prøve inden længe (til nogle gode muffins) er IMBC eller italian merengue buttercream.

Opskriften er far CakeLove (Warren Brown):

5 æggehvider
300 g. sukker
0,7 dl. vand
500 g. blødt, usaltet, smør

-Hviderne piskes stive med en fjerdedel af sukkeret (ca. 75 g.)
- Mens maskinen pisker blander man resten af sukkeret med vandet i en lille gryde og koger lagen op til sukkeret er helt smeltet.
- sukkerlagen tilsættes marengsen langsomt og i en tynd stråle, mens maskinen pisker med medium-fart.
- Herefter sættes maskinen til at piske for fuld knald til skålen igen er blevet kold ved berøring udenpå ved bunden… (det tager 15 min-½ time!)
- Igen skrues maskinen ned på halv kraft og herefter tilsættes smørret i mindre klumper lidt efter lidt
- nu sættes maskinen igen på fuld kraft og der piskes til blandingen bliver silkeblød og glat, og kan holde en top.. (den skiller undervejs, men bare roligt den samles igen!)- til sidst kan man efter smag tilsætte 1 tsk. essens efter eget valg (jeg foretrækker orange, lemon, vanilje eller lavendel)

Cake Journal har en god tutorial på at lave IMBC, som jeg regner med at følge første gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar