søndag den 27. februar 2011

IMBC

En frosting, som jeg endnu ikke har prøvet at lave, men bestemt skal prøve inden længe (til nogle gode muffins) er IMBC eller italian merengue buttercream.

Opskriften er far CakeLove (Warren Brown):

5 æggehvider
300 g. sukker
0,7 dl. vand
500 g. blødt, usaltet, smør

-Hviderne piskes stive med en fjerdedel af sukkeret (ca. 75 g.)
- Mens maskinen pisker blander man resten af sukkeret med vandet i en lille gryde og koger lagen op til sukkeret er helt smeltet.
- sukkerlagen tilsættes marengsen langsomt og i en tynd stråle, mens maskinen pisker med medium-fart.
- Herefter sættes maskinen til at piske for fuld knald til skålen igen er blevet kold ved berøring udenpå ved bunden… (det tager 15 min-½ time!)
- Igen skrues maskinen ned på halv kraft og herefter tilsættes smørret i mindre klumper lidt efter lidt
- nu sættes maskinen igen på fuld kraft og der piskes til blandingen bliver silkeblød og glat, og kan holde en top.. (den skiller undervejs, men bare roligt den samles igen!)- til sidst kan man efter smag tilsætte 1 tsk. essens efter eget valg (jeg foretrækker orange, lemon, vanilje eller lavendel)

Cake Journal har en god tutorial på at lave IMBC, som jeg regner med at følge første gang!

tirsdag den 22. februar 2011

Jordbær-mascaponecreme

Jeg laver næsten altid denne creme som fyld til mine lagkager. Den smager bare SÅ godt og den bliver ikke vammel som mange andre slags fyld. Opskriften er som følger (til ét lag i en alm. størrelses lagkage)


Ingredienser:
1 stort bæger mascapone (ca. 250 g)
250 g. friske jordbær i mindre stykker ELLER 1-1,5 pose optøede jordbær, også i mindre stykker
1/4 l piskefløde pisket til MEGET stift flødeskum
ca 1 dl flormelis

Fremgangsmåde:
Mascaponen røres med flormelis og vendes sammen med den stive fløde. Jordbærerne kommes oven på cremen når cremen ER fordelt på bunden. (Det har jeg fundet ud af er nemmest, således at bærrene ikke kommer ud i smørcremen.)

De sidste to kager jeg har lavet

Kagerne var til Linus, søn til en studieveninde, som skulle døbes den 23/1 - 11.

I kagerne er der hhv. to lyse og én chokolade bund/ to chokolade og én lys bund. Imellem lagene var der hyldeblomstnousse med hakket mørkt chokolade og jordbær-mascaponecreme. Kagerne var smurt op med palminsmørcreme og overtrukket og pyntet med Wiltons fondant.

mandag den 21. februar 2011

Velkommen til

Velkommen til Krea Kager.

Her vil jeg vise de kager jeg får produceret, dele opskrifter og fif samt snakke om alt det der drejer sig om kage verdenen.

Håber du vil nyde "opholdet" her - send gerne en kommentar til indlæggene, hvis du har lyst!